Bloknummering
  • Blok 1 - De Elisabeth Hoeve - vrijstaande woning
  • Blok 2 - Boerderijwoning - 4-onder1-kap
  • Blok 3 - Herenboerderij - 2-onder1-kap
  • Blok 4 - Hooischuur - appartementen
  • Blok 5 - Boerderijwoning - 4-onder1-kap
  • Blok 6 - Koeienstal - (parkeerschuur met bergingen wonigen 1 t/m 8)
  • Blok 7 - Binnenerf - met speeltuin, moestuinen en sociale functie
  • Blok 8 - parkeerplaatsen
  • Blok 9 - Boomgaard
  • Blok 10 - Waterpartij

Indeling terrein

De woningen op het erf van Elisabeth Hoeve zijn variërend in grootte en type. De woningen zijn geïnspireerd op de bouwvolumes van de boerenerven van vroeger.

Verbindend in de uitstraling zijn; landelijke kenmerken, de toepassing van rieten daken op de woningen en stalen dakplaten op 'De Hooischuur'.

Kinderen kunnen ongestoord heerlijk spelen op het binnenerf (Blok 7). Het binnenerf is autoloos en voorzien van een speeltuin. Alle woningen hebben zicht op dit binnenerf. Er is ook een sociale ontmoetingsplek voor de wijk, waar in de zomer bijvoorbeeld heerlijke barbeques kunnen worden georganiseerd.

Op het binnenerf zijn ook de moestuinen gelegen. Hier heeft elke woning een moestuin tot hun beschikking om groente of fruit te telen. Ook hier gaat een sociale functie vanuit als in de zomer de hele wijk aan hun moestuin bezig is terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Alles zo voor uw deur.

De woningen worden ontworpen en gebouwd met optimale aandacht voor comfort, duurzaamheid en sociale woonvormen. Aandacht voor detail en smaakvolle accenten zullen de landelijke uitstraling benadrukken, maar alles zal in een eigentijdse moderne vorm worden toegepast, zonder te vervallen in te historiserende architectuur.

Het thema is een modern boerenerf. Met aan de rechterzijde van de toegangsweg naar het erf een moderne hoeve (Blok 1), "De Elisabeth Hoeve', met een sfeervol rieten dak. Aan de linkerzijde van de toegangsweg de eerste vier-onder-een kap. De voortuinen kenmerken zich door de functie van siertuin met bomen, De boerderijwoningen en de herenboerderij zijn enigszins naar achteren geplaatst en vormen de entree tot het ‘erf’.

Om het erf heen zijn 16 wooneenheden gesitueerd.

Op het terrein is een ruime parkeervoorziening, waarvan 10 parkeerplaatsen in de parkeerschuur (blok 6), nog 24 onoverdekte parkeerplaatsen en nog 10 bezoekersparkeerplaatsen. De parkeerschuur, De koeienstal, onttrekt auto’s aan het zicht waardoor de landelijke uitstraling op het erf gewaarborgd blijft. Ook zijn de bergingen voor Blok 2 en 5 in De Koeienstal gesitueerd.

Een bijkomend voordeel is dat er op het dak van 'De Koeienstal', zonnepanelen worden aangebracht die zorgen dat de woningen energieneutraal zijn. Door het plaatsen van de zonnepanelen op het dak van de parkeerschuur, blijft de uitstraling van de woningen landelijk terwijl de energievoorziening ‘groen’ is opgelost en ruim voldoet aan alle normen, en deze zelfs overtreft. Op het dak van de parkeerschuur worden de zonnepanelen geplaatst voor de woningen van de Blokken 2, 3 en 5.

De appartementen in de Hooischuur zijn voorzien van zonnepanelen op het eigen dak.

Naast dat de woningen energieneutraal gebouwd worden, voldoen alle woningen op ook aan het Politiekeurmerk.